Om kakor och integritet

Svenska kyrkan i utlandets funktion för minnes- och hyllningsgåvor använder kakor (cookies). Kakorna som används är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och går därför inte att välja bort.

Webbplatsen använder inga kakor i kategorin Funktion och analys.

Webbplatsen använder inga kakor i kategorin Marknadsföring och sociala medier.

Webbplatsen förvaltas av Svenska kyrkan på nationell nivå. Det innebär att det är kyrkostyrelsen som är personuppgiftsansvarig för webbplatsens hantering av kakor.

Läs mer om Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Ändra inställningarna för kakor

 

Det här är en kaka

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor som båda används på denna webbplats:

• Den ena typen av kaka sparar en fil som ligger kvar på din dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån dina önskemål och intressen.
• Den andra typen kallas sessionskaka (engelska “session cookie”). Under tiden du är inne på en webbsida lagras den temporärt i din dators minne. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information, till exempel e-post eller namn, sparas.

Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.

 

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor ska lämna sitt samtycke till att kakor används.

Post- och telestyrelsen har tagit fram information om reglerna för både webbplatsbesökare och ansvariga för webbplatser.

Frågor och svar om kakor för användare (PTS)

Vägledning om kakor för webbplatsinnehavare (webbriktlinjer.se)